Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda criminal que es dedicava a entrar per la força a pisos, majoritàriament de Barcelona, però també de Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues, Badalona i Vic. La policia ha detingut vuit persones de nacionalitat georgiana (set homes i una dona) a qui es considera autors de 24 robatoris. La majoria d’objectes que s’enduien dels habitatges eren joies, rellotges de luxe i dispositius electrònics amb una bona acceptació al mercat negre.

Un “modus operandi” sofisticat

Els lladres escollien pisos en ciutats amb una població densa i en escales amb força veïns. Un cop triades les finques s’hi dirigien la matinada del divendres al dissabte i hi accedien amb la tècnica de la radiografia. Ja a dins, anaven a diversos pisos i hi col·locaven una tira de cola a uns 20 centímetres de terra, entre el marc i la porta, que servia com a marcador.

La matinada de dissabte a diumenge hi tornaven i, en veure els marcadors que estaven intactes, sabien que no havia entrat ningú al pis, en forçaven el pany i accedien a l’habitatge per cometre el robatori. Quan eren a dins tancaven totes les persianes per evitar que els veïns els poguessin veure. En menys de tres hores buidaven el pis d’objectes de valor.

Els criminals funcionaven com una banda molt jerarquitzada. Hi havia un cap de la cèl·lula i, per sota, els altres integrants, cadascun d’ells amb un rol predeterminat.

Mossos esquadra objectes decomissats robatoris pisos

El 6 de maig es va desplegar un dispositiu policial que va permetre detenir sis membres del grup i es va entrar a tres pisos de Barcelona. Es van intervenir tubs de cola que es feien servir com a marcadors, màquines per fer rossinyols o trepants que s’utilitzaven per forçar els panys i també joies i rellotges de gamma alta.

Els vuit detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 33 de Barcelona aquest dimecres. El jutge va decretar presó provisional per a tots ells.