Treballadors de la Generalitat, sota el paraigua del grup Adics, que acull diverses assembles d’empleats en defensa de les institucions catalanes, s’han manifestat aquest dijous a la tarda davant la seu del Departament d’Economia amb l’objectiu de recrear la mobilització del 20 de setembre del 2017, uns fets que van donar peu a la fiscalia a presentar una denúncia per sedició i que ha acabat sent la base, juntament amb el referèndum de l’1 d’octubre, de l’acusació per rebel·lió del judici del procés. A la mobilització també s’hi ha unit el col·lectiu teatRe amb R de República.

Un any i mig després, unes 300 persones s’hi han tornat a concentrar amb lemes com “Llibertat presos polítics”, “Els Bombers seran sempre nostres” o “No esteu soles” referint-se a les companyes de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que també han participat de l’acte. Arran de la polèmica que van crear el fet que els Jordis pugessin damunt els vehicles de la Guàrdia Civil per desconvocar la mobilització, han recreat una furgoneta policial de l’institut armat amb adhesius de l’estelada, d’Òmnium Cultural o del llaç groc, entre d’altres.

La mobilització s’ha convocat a través de les xarxes socials sota el lema “Jo hi era!”. D’aquesta manera, pretenen reivindicar la mobilització i defensar l’actuació de Sànchez i Cuixart, a qui defineixen com “dos homes de pau”.