Foto: Associació Collserola Paisatge Viu

Aquest matí veïns de Vallvidrera s’han trobat amb una dotzena de soldats armats passejant als entorns de la font de l’Espinagosa, a Collserola. Segons els veïns, es tracta de militars de la caserna del Bruc entrenant-se dins el parc.

La presència dels militars ha tornat a despertar la indignació del veïnat, que des de fa molts anys denuncia aquesta situació, especialment perquè el Consorci del Parc Natural de Collserola va prohibir aquestes pràctiques l’any 2016.

La reglamentació prohibeix “la utilització” i “l’exhibició” d’armes

El Consorci de Collserola va aprovar el 2016 un reglament que prohibeix “la utilització” i “l’exhibició” d’armes i que especifica que les úniques activitats d’entrenament permeses són les de “caràcter esportiu, físic i recreatiu”. Va ser la manera que va trobar el consorci per prohibir la realització de pràctiques militars dins l’espai protegit. Tot i així, no s’ha evitat la presència de militars a la zona.

En resposta a la prohibició, el Ministeri de Defensa va presentar un recurs contenciós administratiu contra aquests acords i va emetre un comunicat en què assegurava que mantindria les activitats a Collserola.