L’Aquarama del Zoo de Barcelona ha desaparegut de les instal·lacions o, com a mínim, ho ha fet el gruix de l’edifici que durant anys va acollir els espectacles protagonitzats pels dofins i també per la mítica orca Ulisses. Al seu lloc hi ha quedat un solar immens, d’uns 3.000 metres quadrats, on es construirà la futura reserva d’animals.

El Zoo de Barcelona tanca l’estiu amb 180.000 visitants, més que abans de la pandèmia
Es tracta d’un 14 % més de visitants que l’estiu del 2021 i un 12 % més que els mesos estiuencs de l’any 2019

L’enderroc va començar al mes de juliol i el gruix més important dels treballs ja ha finalitzat. Però encara queda feina per fer. Els responsables del Zoo ja van avançar que les tasques s’allargarien uns quatre mesos. Ara bé, la desaparició de l’edifici principal, on hi havia la piscina i les grades, ha suposat un canvi important en l'”skyline” de les instal·lacions.

L’última actuació de l’orca Ulisses al Zoo de Barcelona
Fa 28 anys, el popular cetaci es va acomiadar de la ciutat

La reserva d’animals, enllestida el 2024

La desaparició de l’Aquarama suposa un pas més en la transformació del Zoo cap a un nou model, basat en la conservació, la recerca i l’educació, i que protegeix especialment les espècies amenaçades o en perill d’extinció. A l’espai que deixen les antigues instal·lacions s’hi construirà una reserva d’animals, que estarà enllestida el 2024.

Imatge de la futura reseva d’animals

Tindrà 3.500 m2, cinc patis exteriors, visibles per als visitants, i tres dormitoris. Disposaran de zones climatitzades i sales tècniques. A més, també s’hi allotjaran temporalment les diferents espècies d’animals que es vegin afectades els canvis en les instal·lacions previstes els propers anys.