Els Mossos d’Esquadra tenen a punt un dispositiu policial especial que blindarà els entorns de l’Estadi Olímpic Lluís Companys amb motiu del partit de la Champions que juga el Barça aquest dimarts, a les 21 h. Els blaugrana reben el Porto i la policia crearà un cordó que acompanyarà l’afició portuguesa per evitar que es repeteixin els aldarulls que va provocar l’afició de l’Anvers.

Efectius d’ordre públic activats

Com ja és habitual en els dies de partit, abans, durant i després es desplega un dispositiu policial i de mobilitat per garantir que l’accés al camp es fa amb normalitat. Això es fa després dels incidents que hi va haver durant la darrera jornada de la Champions League a Montjuïc, quan els aficionats de l’Anvers van provocar importants destrosses al carrer de Lleida.

Per això, la policia acompanyarà els aficionats en un itinerari per l’avinguda de la Reina Maria Cristina que evitarà carrers amb veïns i establiments comercials. A banda, hi haurà dispositius d’ordre públic com la Brimo o les Arro en alerta per si cal que actuïn.

6.000 aficionats lusitans, però només 2.700 amb entrada

Es calcula que uns 6.000 seguidors del Porto s’han desplaçat fins a Barcelona, tot i que només 2.700 han comprat una entrada. La gran preocupació és què faran els més de 3.000 aficionats que no en tenen.

El Barça ja ha advertit a tothom que no té entrada que no s’acosti a l’estadi perquè no hi podran comprar entrades perquè no n’hi ha de disponibles.

Els veïns recelosos per si es repeteixen els problemes

Des de l’Associació de Veïns del Poble-sec confien que la lliçó estigui apresa i que no es repeteixen els problemes de l’anterior partit d’aquesta competició. L’entitat veïnal es queixa que fa temps que demanen una reunió amb el club que no s’està produint: “Durant un any seran uns veïns més del Poble-sec”.

Pel que fa als establiments comercials que van patir les destrosses, el restaurador d’un dels bars del carrer de Lleida opina que amb aquesta acompanyament no hauria de tornar a passar. No obstant això, es manté el neguit per tots aquells aficionats que no tenen entrada.