El Centre Cívic Sant Andreu acull fins al 22 de novembre una exposició de pintura feta pel Grup Pintors de Sant Andreu. En total són 24 quadres que mostren diferents espais i racons del barri de Sant Andreu. Segons el president de l’entitat, Josep Valls, “s’han decidit a fer aquesta temàtica perquè de vegades hi ha indrets que es desconeixen o que la gent no s’hi fixa prou, però hi ha coses prou boniques al paisatge urbà de Sant Andreu”.

L’església de Sant Andreu de Palomar, la més pintada

La part central del barri de Sant Andreu és la que més mirades ha copsat per part dels pintors. Tot i que intenten que no siguin temàtiques repetitives, sempre hi ha algun racó reiterat. Aquest és el cas de l’església de Sant Andreu de Palomar que està representada des de diferents punts de vista. Als quadres també hi apareixen la plaça del Comerç, el carrer de Joan Torras o paisatges més curiosos com els pals antics de la llum.

La tècnica de l’oli és la predominant

La majoria dels quadres estan fets a l’oli, però també hi ha acrílics, aquarel·les o obres fetes amb carbó. En Francesc Porret, membre del Grup Pintors de Sant Andreu, explica que ell ha triat la tècnica del pastel per pintar l’església de Sant Andreu i que en uns tres dies ha acabat el quadre. Per la seva banda, la Celia Vallès és il·lustradora i ha representat la plaça del Comerç en format digital. Aquesta tècnica diu que té molts avantatges, com ara fer ampliacions del quadre sense perdre qualitat.

Una entitat en creixement

El Grup Pintors de Sant Andreu es va crear l’any 2002 per un grup de veïns aficionats a la pintura. Amb el pas del temps l’entitat ha anat creixent i ara en formen part unes 70 persones, algunes d’aficionades a la pintura i d’altres de professionals. Segons el president, Josep Valls, “és un no parar” de veïns que es volen afegir a l’entitat perquè quan veuen les exposicions s’assabenten que existeix el grup i hi volen participar.

L’entitat andreuenca té un local a l’Ateneu Harmonia, però cada soci pinta al seu estudi o a petits racons que tenen a casa. Les temàtiques dels quadres acostumen a ser molt variades.

La propera exposició de l’entitat serà al casal de barri Can Portabella del 3 al 31 de desembre i es dirà “La llibertat dels colors i de la imaginació”.