Emili Domingo, segon president de l’Associació de Veïns la Sagrera, ha mort aquest 29 de desembre, just el dia que feia 94 anys. Domingo va liderar l’entitat veïnal entre 1976 i 1978, en va ser el president i el vicepresident, i hi va estar vinculat durant molts anys de la seva vida. Moltes de les seves reivindicacions van obtenir èxits com ara l’Escola el Sagrer, el Centre Cívic la Barraca o la Pegaso, però una de les coses que l’enorgullia més era haver sabut motivar i mobilitzar el jovent del barri per fer-ho possible.

Proximitat i capacitat de diàleg

Quim Terré, soci i col·laborador de l’Associació de Veïns la Sagrera, va coincidir amb Emili Domingo quan era el president de l’entitat. Ha destacat la proximitat de Domingo i la seva capacitat de diàleg: “Sabia transmetre la seva visió de la societat i del món d’una manera molt propera i sabia veure els problemes dels altres”, explica. “L’Emili va ser com un pare pel grup de gent més jove que vam entrar a l’associació quan ell n’era el president”, ha afegit.

Emili Domingo ha mort just una setmana després que ho fes la seva esposa Maria Font, amb qui van complir 70 anys de casats. La data de las seva mort també ha coincidit amb la del que va ser el president de l’Associació de Veïns de Sant Andreu, Francesc Porret. Els dos líders veïnals van ser presidents al mateix temps de les respectives entitats i van lluitar per millorar els seus barris.