Circular per Barcelona aquest migdia no ha estat cosa fàcil. Entre la una i les dues uns mil cinc-cents professionals de la salut han tallat algunes de les vies principals de la ciutat. Durant mitja hora, un grup de treballadors de la Vall d'Hebron han aturat la ronda de Dalt en els dos sentits de la marxa. S'hi han format cinc quilòmetres de cua. La ronda del Litoral també s'ha vist afectada per una protesta. En aquest cas, d'empleats de l'Hospital del Mar, que l'han tallat una mitja hora. La manifestació més multitudinària, però, ha estat a la Gran Via. Hi han participat, segons els sindicats, uns set-cents professionals de l'Hospital de Bellvitge, que han aturat la circulació durant vint minuts. Els treballadors denuncien que les retallades ja es noten al centre. Entre d'altres, diuen, els metges residents han reduït la jornada un 40 per cent. Al centre de Barcelona també s'han notat les mobilitzacions. Els treballadors de l'Hospital Clínic han tallat el carrer del Comte d'Urgell a l'altura de la Diagonal. El sindicat de metges majoritari, Metges de Catalunya, s'ha desmarcat dels talls de trànsit per, diuen, no afectar encara més els usuaris. Tot i així al migdia ha organitzat una concentració davant de l'Hospital Vall d'Hebron. Un centre que, segons el sindicat, reduirà un quaranta per cent els llits i les sales d'operacions durant la Setmana Santa i l'estiu.

Els professionals de l’Hospital Vall d’Hebron han estat els primers en mobilitzar-se: a les 13 h unes 200 persones han començat a tallar la ronda de Dalt, tot i que les protestes estaven previstes per una hora més tard. Els sanitaris han ocupat els dos sentits de la marxa durant 30 minuts. Els treballadors denuncien que segons el projecte que els ha fet arribar el Departament de Salut es tancaran el 40% dels llits i que amb l’eliminació dels serveis d’urgències en altres centres hospitalaris,  no seran capaços d’absorbir tots els pacients que arribin a la Vall d’Hebron.

200411DALT2+

Poc després de la una del migdia s’hi han afegit uns 250 treballadors de l’Hospital del Mar, que han tallat la ronda del Litoral a l’altura de la Barceloneta. Aquesta via s’ha col·lapsat i la Guàrdia Urbana ha efectuat desviaments al Morrot per evitar més embussos.

200411LITORAL+

Un grup reduït de personal sanitari també ha tallat la calçada central i els laterals de la Diagonal, a l’altura de l’avinguda de Sarrià.

D’altra banda, els representants del col·lectiu de metges no han volgut assistir a les protestes, argumentant que no són partidaris de mesures que afectin més al ciutadà. Aquest col·lectiu, juntament amb els representants del MIR, s’ha manifestat davant de l’Hospital de la Vall d’Hebron a les 12 h del migdia, convocats pel Sindicat de Metges.