Al capdamunt de la Rambla, també a la plaça de Catalunya, les tanques estan a punt per tallar el trànsit. Els aparcaments per a motos i bicicletes ja estan precintats. I a les parades d'autobús aquests cartells adverteixen els usuaris que als serveis nocturns hi podria haver alteracions. A més, per evitar danys al mobiliari urbà s'han retirat els contenidors i es preveu anul·lar les estacions de Bicing. Són els darrers preparatius del dispositiu de seguretat que s'activarà si el Barça guanya la Copa del Rei. Alguns comerciants se'ls miren amb cert escepticisme. LLUÍS CASTELLÓ, propietari Musical Emporium "Quan guanya el Barça sempre estem intranquils perquè sempre hi ha aldarulls". D'altres s'hi mostren confiats. JORDI FERRER, dependent de Raig ·Mai hem tingut cap problema perquè tenim unes persianes opaques que protegeixen prou els aparadors". I als que hi són de fa poc, tot els ve de nou. SONIA GUTIÉRREZ , gerent de Zippy "Inauguramos el sábado y la verdad es que no nos lo habíamos planteado. pero vamos, supongo que habrá demasiada seguridad." En cas d'un triomf blaugrana, es tallarà el trànsit al voltant de la plaça de Catalunya i el carrer de Pelai es convertirà en el centre d'operacions dels Mossos d'Esquadra. Per facilitar la mobilitat al centre, el metro estarà obert fins a les dues de la matinada i ho estaran també les línies urbanes dels Ferrocarrils de la Generalitat. Tot i això, les boques més properes a la plaça estaran tancades.

Dispositiu de seguretat623 agents dels Mossos d’Esquadra

es desplegaran a la plaça de Catalunya per evitar que s’hi introdueixin objectes perillosos i ampolles que després es puguin utilitzar en possibles aldarulls. En el cas que hi hagi incidents, els agents utilitzaran per primera vegada, 10 noves pistoles antiavalots. A més,  es buidaran els contenidors i es retiraran els que estiguin als punts més conflictius. També es treuran les bicicletes del Bicing, les motos i el mobiliari d’algunes terrasses.

En cas d’una victòria del Reial Madrid, els punts neuràlgics de les celebracions madridistes són la plaça d’Espanya i l’avinguda de la Reina Maria Cristina així com la plaça d’Artós, a Sarrià, centre tradicional de les celebracions merengues.