mirador torre baro

Es va construir l’any 1989 i amb les inclemències del temps hi havien sorgit esquerdes i s’havia deteriorat. Ara, l’Ajuntament ha reparat els desperfectes i hi ha aplicat pintura aïllant per protegir del sol i la humitat tant les estructures de formigó com les d’obra vista. També se n’han rehabilitat les baranes. Tot plegat ha tingut un cost de 60.000 euros.

El mirador més emblemàtic de Nou Barris, el de Torre Baró, ja llueix rehabilitat després de les obres de manteniment que s’hi han fet les darreres setmanes. Els treballs han consistit a reparar les estructures de formigó malmeses, polir i repintar, així com aplicar un tractament per evitar les humitats i l’erosió del sol a la cara sud, la més afectada per les inclemències del temps.

Vistes privilegiades entre Collserola i la ciutat

Les vistes des del mirador de Torre Baró són unes de les millors de Barcelona. Aquest gran balcó a cavall entre Collserola i la ciutat ens regala unes panoràmiques diferents a la d’altres miradors més coneguts com són el del Parc Güell o les vistes que hi ha des del Tibidabo.

Des d’aquest mirador s’aprecien en primer terme bona part del districtes de Nou Barris, Horta i Sant Andreu. Tot seguit es contempla Barcelona en conjunt. Les vistes abracen també part dels municipis propers com ara Santa Coloma, Sant Adrià o Badalona. Des del mirador de Torre Baró es fàcil localitzar alguns edificis emblemàtics com ara la Torre Glòries, l’Hotel Arts i la Torre de Mapfre o les tres xemeneies de la central tèrmica de Sant Adrià del Besòs.

Vistes Torre Baró
Autor: Antonio Lajusticia Bueno

El pas del temps l’havia deteriorat

El mirador data del 1989 i s’ha deteriorat amb el pas del temps. Un dels principals problemes eren les esquerdes que hi havien sortit. També se n’han rehabilitat les baranes. Les obres han tingut una durada d’un mes i han tingut un cost de 60.000 euros.