L’Ajuntament continua amb el projecte d’arranjament dels accessos als centres escolars de l’Eixample, un barri amb molta densitat de trànsit i en què moltes escoles donen a carrers amb molta circulació.
L’actuació a l’Escola Ferran Sunyer no ha satisfet del tot les famílies. Aquestes veuen amb bons ulls l’actuació per protegir l’accés principal però consideren que no n’hi ha prou. Reclamen que es pacifiqui l’altre accés al centre i a la llarga creuen que s’hauria d’eliminar la circulació de vehicles contaminants de tot l’entorn de l’equipament educatiu.
La porta del darrere és la més utilitzada
Les famílies també demanen que s’actuï a l’accés posterior, per on entren i surten els nens diàriament. Volen que es revisi el compliment de la normativa de terrasses i l’accés de vehicles de càrrega i descàrrega al passatge de Pere Calders, de manera que l’ús escolar sigui prioritari en aquest punt, com a mínim en les hores d’entrada i sortida a l’escola.
Des de l’AMPA del centre, Núria Serret assegura que les 400 famílies que hi accedeixen diàriament es troben dia sí i dia també amb furgonetes aparcades, taules, cadires, etc. També denuncien la manca de manteniment, ja que els escocells estan sense plantes i trencats.
Els canvis urbanístics al barri els afecten directament
La paradoxa és que l’Ajuntament ha ampliat l’accés principal, que només s’utilitza quan plou. A més a més, a conseqüència de la pacificació de l’entorn del Mercat de Sant Antoni, el carrer de Viladomat, on hi ha el centre, s’ha convertit en una via molt transitada. Serret assegura que hi baixa tot el trànsit que abans ho feia per Comte Borrell.
Les famílies volen que es redueixi el volum de trànsit i que es retiri la parada d’inici i final d’autobús, que, a més, ha requerit un semàfor addicional que fa que els vehicles s’aturin just davant les aules. Això, asseguren, augmenta la pol·lució a l’entorn de l’escola, que ha de conviure amb soroll i fums.