La inauguració del nou edifici dels Encants es comença a perfilar. Serà el dissabte 18 de setembre o una setmana més tard, el dia 25. El calendari es definirà en funció de l’arribada de l’acer inoxidable amb què es reforçaran 18 dels 43 pilars de l’edifci. Aquestes estructures serveixen com a baixants d’aigua. Concretament, es començarà a reparar els set pilars que van fallar el 8 de juny passat. Està previst que el material arribi el 25 de juliol. Quan estigui disponible es podrà comunicar la data definitiva de l’obertura.

Els treballs per reparar el sistema de drenatge d’aigua van començar la setmana passada, abans que la Comissió d’Hàbitat Urbà donés el vistiplau. El peritatge extern que va encarregar l’Ajuntament va recomanar instal·lar nous dispositius de captació a la coberta de l’edifici i construir una xarxa de col·lectors complementària a l’actual. Els resultats del primer informe, elaborat pel consistori per estudiar les casuses de la inundació de principis de juny, va apuntar que la forma de la teulada va ser un factor clau.

La reparació costarà 240.000 euros, que pagaran el projectista i la constructora. El projecte ha suposat una despesa de 57 milions d’euros a l’Ajuntament.