Albert Adrià, Paolo Casagrande, Joel Castañé, Fran López, Juanlu Fernández, Artur Martínez i Takeshi Somekawa tenen en comú liderar restaurants amb estrella Michelin arreu de l’estat espanyol, alguns dels quals han aconseguit alguna estrella a la darrera edició del concurs. Tots ells han dedicat un matí a cuinar un dels plats d’un menú per a 1.500 persones grans, usuàries del projecte Àpats en companyia, de l’Ajuntament de Barcelona.

Collboni s’ha sumat a la iniciativa

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, també s’ha posat davantal per contribuir en l’elaboració d’aquests menús. L’acte s’ha celebrat a la Fundació Jovent, que és un dels tres espais Alimenta que l’Ajuntament té a la ciutat, i ha comptat amb la implicació de tres alumnes d’hostaleria.

Quin ha estat el menú?

La jornada ha estat promoguda per PROVACUNO i és per això que el segon plat que s’ha preparat era fricandó. La resta de propostes les ha portat fetes el xef Joel Castañé: una cassoleta de formatge de cabra i melmelada d’entrant, una crema de carbassa de primer plat, i un cremós de xocolata amb pa de pessic especiat, de postres.

Un dinar d’estrella Michelin als menjadors socials

Els 1.500 àpats que han elaborat els xefs amb estrella Michelin s’han servit després als menjadors socials que formen part del programa Àpats en companyia, que es va posar en marxa fa més de 20 anys a l’Eixample i des del 2010 ja és present als 10 districtes de la ciutat. El cost d’aquests dinars, que també inclou l’assistència i el seguiment que es fa des de Serveis Socials, oscil·la entre els 50 cèntims i els 3,90 euros, segons la capacitat econòmica de la persona. Poden apuntar-s’hi persones més grans de 60 anys que visquin soles, amb risc d’aïllament social, que no disposen de condicions per cuinar a casa, amb una discapacitat superior al 33 %.

Comparteix a: