El Casal Cívic d’Horta, ubicat al carrer de Tolrà, al barri del Carmel, és el primer equipament cívic de Barcelona, i el vuitè de Catalunya, dels espais gestionat per la Generalitat, en què una entitat d’inserció sociolaboral s’ocupa del servei de menjador.

La Fundació Jovent, vinculada als Salesians Sant Jordi i al Centre Juvenil Martí Codolar, s’encarrega de la gestió del bar del casal que havia quedat en desús amb la finalització de la darrera concessió.

Menjador a preus populars i pràctiques reals

L’objectiu és convertir el menjador de l’equipament en un espai socialitzador i inclusiu. D’una banda, s’ofereixen àpats a un preu social als usuaris del casal i, de l’altra, la possibilitat de fer pràctiques a joves en risc d’exclusió que estan estudiant restauració.

Pretén integrar en un espai comunitari persones amb soledat no volguda i d’altra banda la inserció laboral dels joves.”
Montserrat Puig, responsable Casal Cívic d’Horta

El projecte, anomenat Martí Coffee, és una oportunitat per als joves de cara a entrar al món laboral en el futur. “Serveix per trobar una feina i treballar en un restaurant d’ajudant de cuina o de cambrer, la meva idea és aquesta.” explica un dels estudiants, Mohamed Oukabou.