La Marea Pensionista de Catalunya s’ha concentrat davant del Síndic de Greuges en defensa del sistema públic de pensions. Un centenar de manifestants han entregat al síndic un document amb les seves reivindicacions i li demanen que s’impliqui a trobar una solució a la crisi de pensions actual. Alerten que seran completament inviables a partir de l’any 2019 i que els usuaris recorreran a fons privats.

La marxa ha sortit des de la plaça d’Urquinaona, en direcció a la seu del Síndic de Greuges. La Marea Pensionista denuncia que el Govern espanyol està acabant amb el fons de reserva de les pensions i que aquestes seran “completament inviables” a partir de l’any 2019.

L’entitat lamenta que aquesta situació perjudica els ciutadans i que beneficia la banca, ja que els usuaris recorreran a fons privats si veuen que la seva pensió pública perilla. Denuncien que la privatització “farà descendir els diners de les pensions de forma alarmant” i perjudicarà “els més de quatre milions de pensionistes en el llindar de la pobresa”.

Protesta a tot l’estat

La Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions ha convocat concentracions a totes les capitals de comunitat autònoma i a altres províncies de l’estat. En tots els casos, els manifestants s’han dirigit fins als defensors del poble de cada municipi o, en cas de no tenir-ne, a les delegacions del Govern espanyol.