El Centre d’Interpretació del Treball i la Ciutat s’ubicarà a la nau F del recinte de la Fabra i Coats. Les obres podrien iniciar-se el 2019. Abans, però, el gener del 2018 es durà a terme un estudi estructural de la nau i s’executaran millores de seguretat i de la teulada. L’associació d’extreballadors de la fàbrica celebra la notícia i demana que s’acompleixin els terminis.

El futur Centre d’Interpretació del Treball i la Ciutat, a càrrec del Museu d’Història de Barcelona, servirà per destacar el passat històric de 200 anys de la Fabra i Coats. S’hi podrien exposar 1.600 peces de maquinària i estris del segle XX i 900 metres lineals de documentació com ara llibres, cartes entre departaments o amb l’exterior o amb l’estat espanyol. Els ex treballadors de la fàbrica van començar a recollir tot aquest material fa 10 anys quan els directius de la fàbrica els el ho va cedir. A l’equipament, d’uns 1.600 metres quadrats i un altell d’uns 600 metres quadrats, també s’hi encabirà material de dues fàbriques més del districte de Sant Andreu, la Pegaso i la Maquinista Terrestre i Marítima.

Segons Pere Fernández, president dels Amics de la Fabra i Coats, en una reunió mantinguda amb entre l’associació i representats del districte, del MUHBA i de BIMSA, els han anunciat que les obres del futur centre podrien començar el 2019, ja que està previst tenir el projecte executiu el setembre del 2018. El pressupost total aproximat per al nou equipament seria d’uns quatre milions d’euros. Segons l’Antonio Martínez, secretari dels Amics de la Fabra i Coats, estaven una mica dolguts però ara sembla que va en ferm.

Abans d’iniciar les obres de l’equipament, el gener del 2018 està previst condicionar la nau F. Entre les mesures previstes hi ha reparar la teulada, instal·lar un detector de fums i alarmes de seguretat.