Quatre treballadors de TMB denunciaran l’agressió viscuda aquest dilluns per un grup de grafiters a l’estació de Can Vidalet. Els vàndals van acostar-se al vagó, van insultar els treballadors i van provocar l’aturada del servei de metro durant un quart d’hora. A les imatges, que ha avançat la Cadena SER, es veu com intenten entrar al comboi des de la via i llancen un esprai a un dels vigilants de seguretat. TMB també denunciarà els danys materials produïts en l’incident.

TMB denunciarà l’atac d’un grup de grafiters que la matinada de dilluns, al voltant de les cinc, van ruixar i llançar un pot d’esprai de pintura contra dos vigilants i dos treballadors del metro. Els fets van passar quan un comboi va aturar-se a l’estació de Can Vidalet, de la Línia 5. En un vídeo es pot veure com els grafiters encaputxats increpen des de les vies els vigilants de seguretat que estan dalt del tren. Els encaputxats intenten acostar-se al vagó per pintar-lo i els vigilants, porra en mà, els n’allunyen. Finalment es veu com un dels vàndals llença a un dels vigilants un pot d’esprai.

Fonts de TMB han explicat a betevé que tant els dos vigilants com els dos treballadors que hi havia dins el metro presentaran denúncia per lesions lleus. Els sindicats asseguren que els quatre afectats han hagut d’agafar la baixa. TMB també denunciarà el danys materials de 2.850 euros  i denuncia que les actuacions violentes de grups de grafiters són molt freqüents i els qualifica de delinqüents internacionals que actuen de forma organitzada.

TMB treballa per reduir el vandalisme

Segons l’Observatori de Civisme del maig de 2016, les accions de vandalisme al metro es tradueixen en 2.000 combois vandalitzats, 47.000 m2 pintats i un cost de 12 milions d’euros per a TMB.  D’aquestes peses, 3’7 milions d’euros s’inverteixen en tasques prevenció, persecució i neteja de grafitis. La resta es gasta, entre altres aspectes, en dificultar les intrusions a les instal·lacions, en reduir els riscos dels empleats mitjançant indicacions i eines d’autoprotecció, millores en l’eficàcia de les denúncies penals i administratives i la col·laboració amb els cossos policials.