Ada Colau ha volgut sortir al pas del debat reactivat per Dolors Miquel sobre el poema 'Mare nostra', que va recitar als Premis Ciutat de Barcelona. A Twitter, l'alcaldessa defensa el poema, però diu que no el va triar ella. Afegeix que és trist i fals pensar que buscava polèmica com va dir ahir la poetessa. També hi ha dit la seva Magda Puyo, una de les responsables artístiques de l'acte, que ha assumit la tria del contingut de la gala. També han arribat reaccions des dels grups municipals. El PP ha demanat la dimissió de Puyo i ha acusat les paraules de Miquel d'atac greu a l'Ajuntament. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Estas acusaciones son muy graves, directamente se acusa el gobierno municipal de haber impuesto una pauta de intervención en un acto de ciudad. Y se imponía precisament en un aspecto que era un auténtico escarnio a la iglesia, un insulto a los católicos." En canvi, CiU s'ha volgut distanciar de la polèmica. SÒNIA RECASENS, regidora del Grup Municipal de CiU "No ens hi trobarà en aquest fengueig que ens estar acostumant l'alcadessa on ens té distrets a la ciutadania." Paral•lelement s'hi ha sumat una altra controvèrsia: la que ha generat l'elecció de Javier Pérez Andújar com a pregoner de la Mercè. Hi ha hagut crítiques en contra d'aquesta elecció pels posicionaments contraris al procés independentista que ha manifestat l'escriptor en alguns dels seus articles. A tot això, avui en una carta al diari 'Ara' el regidor republicà Alfred Bosch diu que està disposat a escoltar-lo. Afegeix que deixarà de banda els qualificatius com els que Andújar va fer servir en comparar una part de l'independentisme com una "cosa d'aiatol•làs", i que ara té una ocasió "magnífica per adreçar-se amb respecte a la ciutadania". Andújar ha replicat les crítiques amb el vídeo a Twitter d'una cançó del grup Siniestro Total que parla precisament d'aiatol•làs. (RESPIRA: 'Ayatollah, no me toques la pirola').

Aquesta setmana s’ha reactivat una polèmica que semblava tancada, la que va originar el poema ‘Mare nostra’ (una versió satírica del parenostre) que Dolors Miquel va llegir durant els Premis Ciutat de Barcelona el mes de febrer. Qui va reobrir el debat va ser la mateixa poetessa, arran d’un escrit a la seva pàgina de Facebook en què es queixava d’haver estat utilitzada per l’Ajuntament. L’alcaldessa, Ada Colau, li va replicar, hores després, a Twitter negant l’acusació.

En vista de la polèmica, Magda Puyo, una de les responsables artístiques de la gala dels Premis Ciutat de Barcelona, assumeix tota la responsabilitat del contingut de la cerimònia, també a través de Twitter. Des de l’oposició, Alberto Fernández Díaz, del Grup Municipal del PP, ha demanat la dimissió de Puyo. Sònia Recasens, regidora de CiU, s’ha volgut mantenir al marge de la polèmica i ha dit que “no volem entrar en aquest fangar“.

Dolors Miquel ha fet aquestes declaracions ara perquè, diu, ha vist similituds en la polèmica generada amb la tria del pregoner de la Mercè, l’escriptor Javier Pérez Andújar. A les xarxes n’hi ha que demanen que es boicotegi el pregó. Consideren que Pérez Andújar s’ha significat amb crítiques fora de to contra el procés independentista. Sobre aquesta qüestió, el president del Grup Municipal d’Esquerra, Alfred Bosch, li escriu aquest dimecres una carta al diari ‘Ara’ en què diu que està disposat a escoltar-lo. Bosch diu que deixarà de banda els qualificatius com els que Andújar va fer servir en comparar l’independetisme com una “cosa d’aiatol·làs”, i que ara té una ocasió “magnífica per adreçar-se amb respecte a la ciutadania”. De moment, Andújar només ha respost via Twitter, penjant un vídeo de Siniestro Total en què canten una cançó que porta per nom ‘Ayatollah!’.