Tot i que semblava que estava tancada, s'ha reobert la polèmica pel recital de la poetessa Dolors Miquel durant els Premis Ciutat de Barcelona del febrer. En aquell moment, el poema 'Mare nostra', versió del parenostre amb un punt de vista satíric, va aixecar les crítiques per part d'alguns partits de l'oposició. L'afer va arribar a la Fiscalia de Barcelona, que va obrir diligències d'investigació contra la poetessa. El cas, però, no va prosperar i les denúncies que s'havien presentat van quedar en no-res. Avui Dolors Miquel al seu compte de Facebook assegura que se sent utilitzada per l'executiu de Colau. Diu que el poema no el va triar ella, sinó que va ser, diu literalment, una mena de simpàtica i agradable imposició. Sobre la tria de l'escriptor Javier Pérez Andújar com a pregoner de la Mercè i la polèmica pels seus articles crítics amb el procés, Miquel hi veu paral·lelismes. De fet, acaba sentenciant que "a Colau i al seu consistori els agrada muntar xous per l'estil i manipular cortines d'espectacle". L'Ajuntament diu que no vol entrar en la polèmica i que l'elecció del poema va ser consensuat amb ella.

En un missatge al seu compte de Facebook, Dolors Miquel ha explicat que l’elecció del poema no va ser cosa seva. Assegura que hi va caure “com una ruca“, però reconeix que els organitzadors “mai no van pensar que es muntés tal rebombori”. La poetessa també critica amb sarcasme l’actuació de l’alcaldessa, Ada Colau, un cop passada la polèmica.

Miquel considera que la controvèrsia que ha generat  l’elecció de Pérez Andújar com a pregoner per les seves posicions crítiques envers el procés independentista és “una més” del govern municipal i sentencia que “a la Colau i al seu consistori els agrada de muntar xous per l’estil. Manipular amb cortines d’espectacle“.

L’afer de la lectura del poema ‘Mare nostra’ va arribar fins al punt que la Fiscalia de Barcelona va obrir diligències d’investigació contra la poetessa. El cas, però, no va prosperar i les denúncies que s’havien presentat van quedar en no-res.

Colau diu que desconeixia el contingut del poema

L’alcaldessa, Ada Colau, ha explicat a Twitter que desconeixia el contingut del poema i que no va ser ella qui el va triar perquè el recités. A més, ha asseverat que pensar que l’alcaldessa cercava generar polèmica “és trist” i és fals”. També hi ha dit la seva Magda Puyo, una de les responsables artístiques de l’acte, que assumeix la selecció de tot el contingut.

PP i CiU donen el seu punt de vista sobre la polèmica

El líder del PP a la ciutat, Alberto Fernández Díaz, ha demanat la dimissió de Magda Puyo, una de les dues responsables de la intervenció de Dolors Miquel a l’última gala dels Premis Cituat de Barcelona. Fernández Díaz també ha qualificat les paraules de la poetessa d'”acusació greu contra l’Ajuntament”. Des de CiU, la regidora Sònia Recasens ha dit que es volen mantenir al marge de la polèmica i ha avisat que “en aquest fangueig no els trobaran”.