Més de 17.000 corredors han participat en la Marató de Barcelona 2018. D’entre aquests, finalment Antony Maritim i Ruth Chebitok s’han imposat per sobre dels altres. Però els participants de la competició no són els únics que la viuen intensament. Són molts els que han volgut donar suport als familiars i amics. Per fer-ho, han pogut utilitzar una aplicació que geolocalitza els corredors. Per aquests, els moviments d’un punt a un altre del recorregut han estat constants, i això s’ha pogut veure, sobretot, al metro, que ha estat especialment ple tractant-se d’un diumenge.

A més a més, en diversos punts del recorregut s’hi han pogut escoltar actuacions musicals per motivar els participants. Batucades, concerts de rock i, fins i tot, un grup de taiko, el tambor cerimonial japonès.

Tot i això, la ciutat ha quedat bloquejada en els trams per on passava la cursa. En total 42 km de carrers tallats que han dificultat la mobilitat dels barcelonins. Vianants i ciclistes han hagut d’esperar fins a trobar un moment per creuar entre corredor i corredor. Més difícil ho han tingut els conductors de cotxes i motocicletes que, en alguns casos, no han pogut passar fins que ha acabat la cursa.

Pel que fa al transport públic, el metro ha estat el més utilitzat, ja que una seixantena de parades d’autobús s’han anul·lat i la resta de línies en funcionament no han pogut circular amb normalitat.