Des de la coordinadora han defensat que Tabarnia és una sàtira. “Volem ser un mirall del que són els independentistes perquè puguin veure els seus arguments absurds” ha assegurat Miguel Martínez, de la coordinadora de Tabarnia, que ha afirmat que la plataforma es un contrapunt a l’independentisme.

La manifestació ha començat amb una ofrena al monument de Rafael Casanova. Amb aquest acte, els organitzadors han volgut reivindicar Casanova com un gran patriota espanyol i desvincular-lo així de l’independentisme. Just després de l’ofrena, un descendent del governador ha llegit un discurs a favor de la unitat d’Espanya. La manifestació ha començat a marxar cap a la plaça de Sant Jaume amb la interpretació de l’himne nacional d’Espanya i ‘La santa espina’.

La ronda de Sant Pere s’ha omplert de banderes tabarneses i espanyoles per reclamar la unitat de l’estat espanyol i mostrar-se contraris a la independència. També s’hi han pogut veure gent amb màscares d’Albert Boadella, que s’ha autoproclamat president de Tabàrnia a l’exili. La manifestació marxarà fins a Urquinaona i baixarà per via Laietana fins a la plaça de Sant Jaume.

En un primer moment, la manifestació havia estat convocada per al 25 de febrer però els organitzadors van decidir posposar-la per no coincidir amb  el Mobile World Congress. En aquell moment, Societat Civil Espanyola també era un dels convocats de l’acte, però després de posposar-la l’organització s’ha desvinculat de la manifestació. Els que sí que hi han assistit són formacions d’ultradreta com VOX o Democracia y Unidad Española, tot i que els organitzadors de la plataforma han volgut desvincular-se d’aquests partits assegurant que ningú de la junta és d’extrema dreta.

Què és Tabarnia?

Tabarnia és el nom amb què  es va batejar una hipotètica divuitena comunitat autònoma, formada per la demarcació de Barcelona i Tarragona, que seguiria formant part d’Espanya si la resta de Catalunya s’independitzés. Durant l’última setmana de l’any 2017, va generar molta polèmica i es va convertir en un dels temes més debatuts a les xarxes socials.