El vídeo de Rescatem Barcelona mostra suposades gravacions a alguns locals on s’han recollit firmes per a la multiconsulta

 en què diverses persones pregunten per la possibilitat de firmar per la seva mare o en les quals els signants no mostren físicament el DNI. Un altre cas és el d’un plec de firmes que sembla d’un bar i en què la persona que el porta no sap explicar la iniciativa —per recollir signatures és imprescindible ser fedatari, és a dir, haver-se compromès davant el consistori a reunir correctament les firmes-.

Les tres entitats que volen portar una pregunta a la multiconsulta, Remunicipalitzem l’Aigua a Barcelona, Tanquem el CIE i Habitem el Sant Pau, van presentar aquest dijous les firmes recollides, més de 15.000, la xifra necessària perquè pugui ser admesa la qüestió per a la multiconsulta.

Les entitats defensen el sistema

Les tres entitats han sortit en defensa del sistema de recollida de signatures. Una de les plataformes promotores, Tanquem els CIE, considera, a més, que darrere del vídeo hi ha interessos econòmics, ja que “pot tocar la butxaca de les grans empreses de l’aigua”. Per la seva banda, Remunicipalitzem l’Aigua a Barcelona, asseguren que la recollida ha estat molt sòlida. De fet, remarquen que han aconseguit gairebé el doble de les adhesions necessàries. Afegeixen que des de l’organització han format als fedataris en diverses assembles.

L’Ajuntament revisarà les firmes

L’Ajuntament ha assegurat que estudiarà si hi ha hagut alguna irregularitat, però s’ha mostrat sorprès que el vídeo s’hagi publicat just l’endemà que les entitats lliuressin les signatures al consistori.