Les entitats pretenen concentrar així el màxim de veïns possibles a la comissió d’habitatge que han convocat per aquest dilluns, 5 de març, a la tarda a La Casa Elizalde.  Volen coordinar estratègies jurídiques però també de protesta davant l’especulació a través del lloguer. Està previst que representants dels diferents partits polítics de l’Ajuntament també assisteixin a aquesta reunió.

Els veïns de la Dreta de l’Eixample han detectat una nova pràctica immobiliària. Asseguren que hi ha moltes finques susceptibles de ser comprades per empreses amb la intenció de transformar-les en apartaments de luxe —han detectat que un 12 % dels pisos estan buits.  A la bustiada també hi han participat els inquilins d’alguns dels 20 pisos del número 209 del carrer de Roger de Flor, actualment pendents de judici. Expliquen que la nova propietat els va donar un any i mig per marxar de l’edifici. 

No és la primera vegada que el Sindicat de Llogaters organitza una bustiada massiva. Ja ho ha fet també al barri de Sant Antoni.