Aquest dissabte, l’Ajuntament ha tret l’estàtua de l’esclavista Antonio López durant uns minuts. Els operaris n’han assajat aquest matí la retirada, que serà definitiva a partir d’aquest diumenge. A les xarxes, alguns usuaris s’han mostrat sorpresos de veure aquesta imatge un dia abans del previst, però el consistori ha confirmat que només es tractava d’un assaig tècnic previ a la festa organitzada per acomiadar la peça.

L’Ajuntament ha organitzat una festa ciutadana per acomiadar l’escultura en honor a l’esclavista Antonio López aquest diumenge partir de les 11.30 h. En l’acte, que hi participaran els Comediants, hi haurà tallers infantils, circ, titelles, un castell de focs, xocolatada i la música de l’Always Drinking Marching Band.

La d’aquest dissabte ha estat una retirada provisional. Un equip de tècnics n’ha assajat els moviments perquè diumenge, durant la festa ciutadana, no sorgeixi cap complicació en la retirada definitiva del monument, que serà traslladat al Centre de Col·leccions del MUHBA.

La retirada de l’estàtua d’Antonio López arriba en ple procés de debat per canviar el nom de la plaça. L’Ajuntament havia aprovat el nom de plaça de les Bullangues. El procés s’ha aturat, però, per la irrupció d’una proposta alternativa. Tanquem els CIE i la productora Metromuser han recollit signatures per incloure una pregunta en la multiconsulta sobre el nom d’aquesta plaça. La seva proposta és Idrissa Diallo, el nom del jove que va morir quan estava intern al CIE de la Zona Franca el 2012.