manifestacio barcelona rei felip vi

Unes 200 persones han participat en la manifestació a Barcelona contra l’acte que presideix el rei Felip VI d’entrega dels despatxos als nous jutges, a l’Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional. La protesta l’ha convocat l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) a les 15.30 h. Una hora abans, però, l’espai ja estava perimetrat pels Mossos d’Esquadra per evitar incidents.

L’ANC ha convocat l’acte per mostrar “una vegada més” que el monarca “no és benvingut” a Catalunya. La protesta es fa sota el lema “Ni rei, ni corona. Independència” i amb la imatge d’una corona del revés.

Altres protestes contra Felip VI

L’ANC ha convocat diverses protestes al llarg d’aquests últims anys coincidint amb les visites del rei Felip VI a Barcelona. Una de les últimes va ser el novembre del 2021, quan va posar una imatge gegant del monarca cap per avall a les Torres Venecianes, a la plaça d’Espanya.

Dos mesos abans, Òmnium també havia convocat una altra protesta per la visita del rei a la inauguració de l’Automobile.

Càntics de “Fora la justícia espanyola”

El manifestants han fet sentir la seva veu, cridant lemes com “Fora la justícia espanyola”, “Fora les forces d’ocupació” i “Catalunya no té rei”. A més dels ciutadans cridats per l’ANC, la manifestació ha comptat amb la presència del diputat de la CUP Carles Riera.