Amb taules, tovallons, plats i forquilles, les famílies de l’Escola dels Encants (la Sagrada Família) i altres centres propers han traslladat aquest dijous al migdia el menjador escolar al bell mig del carrer d’Aragó. Allà, els infants han dinat tots plegats en una protesta amb què han volgut reclamar que s’incrementi el personal de suport per als infants amb discapacitat a l’escola, especialment al menjador.

Un centenar de persones han tallat durant prop d’una hora el trànsit d’Aragó entre Cartagena i Los Castillejos i els cotxes s’han desviat per altres carrers.

tall carrer Aragó escola Encants

Campanya massiva de recollida de signatures

Ja fa unes setmanes que l’AFA dels Encants recull signatures per demanar al Consorci d’Educació que contracti més personal vetllador. Ja tenen més de 4.000 firmes i 30 escoles adherides. Tot plegat per denunciar que les hores del personal són molt limitades i que es destinen, sobretot, a donar suport als infants a l’aula, però no al menjador. Això fa que el gruix dels alumnes amb discapacitat no es puguin quedar a dinar.

Denuncien també que, en molts casos són les AFA les qui acaben pagant aquest personal. “El migdia és un espai molt desprotegit a totes les escoles i volem que se’ls doni la importància i els recursos necessaris perquè sigui un espai educatiu de qualitat i inclusiu”, comenta Sandra Gubert, presidenta de l’AFA de l’Escola dels Encants.

Les famílies diuen prou: campanya per demanar més vetlladores
L’AFA dels Encants fa una recollida de signatures per recollir suports per a l’escola inclusiva

Un 10 % més de suport al curs vinent

En els darrers anys ha augmentat la xifra d’infants amb necessitats educatives a qui els cal suport dins i fora de l’aula. També han augmentat els recursos destinats. betevé ha pogut saber que el Consorci d’Educació incrementarà un 10 % la partida per a la contractació de vetlladors, dels 4 milions actuals als 4,4 previstos per al curs 24-25. Aquest increment de 400.000 € es destinarà exclusivament al migdia.