Més pressupost per a l’escola inclusiva. El Consorci d’Educació mou fitxa i a partir del curs vinent s’augmentarà un 10 % la dotació per contractar personal de suport (vetlladors) per als infants al migdia a Barcelona. La decisió arriba després de la campanya iniciada per l’Escola dels Encants per denunciar la manca de vetlladors als menjadors escolars.

En els darrers anys s’han disparat els alumnes amb dictamen que requereixen aquest acompanyament. El 2020 el Consorci destinava 2,7 milions a la contractació de personal vetllador i ara ja són 4 milions (un increment del 48 %). De cara al setembre s’incrementarà la partida un 10 %, fins als 4,4 milions, centrats justament a ampliar aquest personal del migdia.

Anàlisi per millorar els suports al migdia

Fonts del Consorci han avançat a betevé que un equip psicopedagògic farà observacions directes als menjadors i patis per definir propostes de millora en l’atenció dels infants amb necessitats educatives especials i faran seguiment de la qüestió amb les famílies.

La decisió arriba després que l’AFA de l’Escola dels Encants hagi iniciat una recollida de firmes per demanar més inversió per a la contractació d’aquest personal. Aquest dijous al migdia també fan un tall de trànsit al carrer d’Aragó amb Cartagena, fins on traslladaran el menjador escolar.