La iniciativa té la intenció de garantir tres litres de llet per persona cada mes. Per aconseguir aquesta xifra el Banc dels Aliments ha calculat que es necessitarien uns 7,5 milions de litres de llet per cobrir aquestes necessitats, ja sigui entre els adults i sobretot entre els menors. L’any passat, en la recollida específica d’aquest aliment, es va arribar als 0,5 milions, una xifra molt lluny de l’objectiu marcat per a aquesta edició. L’organització és conscient que serà difícil aconseguir l’objectiu, però es vol alertar a la població sobre la importància de garantir uns mínims d’alimentació en les persones en risc d’exclusió.

campanya recollida llet banc aliments

La recollida es va posar en marxa aquest dilluns, 28 de maig, i acabarà el 13 de juliol. Es podran fer donacions de llet a través dels canals electrònics de CaixaBank. A partir del 4 i fins al 15 de juny les més de 4.800 oficines de l’entitat bancària també faran una recollida de llet. Es tracta de la quarta edició d’aquesta campanya, adreçada a ajudar les famílies amb risc d’exclusió social. El cuiner català Joan Roca -del restaurant amb estrella Michelin Celler de Can Roca- ha donat suport a la campanya d’aquest any.

El Banc dels Aliments de Catalunya atén actualment 211.263 persones i d’aquestes prop de 37.000 són nens i joves d’entre un i 16 anys. Molts d’aquests menors tenen problemes per accedir a aliments bàsics com la llet. Segons les darreres xifres de l’IDESCAT, un 24 % dels menors catalans es troben sota el llindar de la pobresa.