Aquest dilluns al migdia se signa al Parlament de Catalunya el Pacte Social contra la Corrupció. Simona Levi, fundadora de la plataforma digital Xnet, ha explicat a BTV la importàcia de la ciutadania a l’hora de denunciar actes corruptes i ha dit que és molt important en una societat com l’actual, “amb tants desequilibris”.

Levi també ha dit que “la transparència no és suficient” i que un excés de dades pot ser un problema, ja que la gent no pot assumir tanta informació. Apunta que a Xnet treballen amb periodistes però no en mitjans de comunicació, perquè cada denúncia requereix una investigació molt profunda que aquests no poden assumir. Ha explicat que la plataforma digital rep una mitjana de 50 denúncies mensuals, de les quals un 10 % són vàlides.

En relació amb la llei espanyola ha assenyalat que “és una mentida”. Ha d’haver-hi vies d’intervenció de la ciutadania” i, a més, s’agreuja amb una “justícia lenta i corrupta”. En relació amb això ha posat d’exemple el cas Bankia, en què, diu, la fiscalia està al costat dels acusats. Per resoldre-ho, afirma que és bàsic que “els reguladors i la cúpula d’Hisenda no siguin còmplices de la regulació”.