En la sessió d’aquest dimecres, la primera de les proves testificals, també han declarat un subinspector i un caporal dels Mossos d’Esquadra que van participar en l’escorcoll del Palau de la Música el juliol del 2009. En la seva intervenció, han explicat que l’endemà de l’entrada a la institució, van anar a CatalunyaCaixa per obrir una caixa forta de Fèlix Millet on van trobar 1,8 milions d’euros en “feixos de 500 euros ben ordenats”. Han explicat que part d’aquests bitllets estaven repartits en quatre sobres diferents i que un duia el nom “Millet fill”; un altre, de la secretària de Millet; un altre, del Palau de la Música, i un quart, en blanc amb 38.000 euros a l’interior.

Millet renuncia a Roca Junyent com a testimoni

La defensa de l’expresident del Palau ha renunciat que l’advocat i pare de la Constitució Miquel Roca Junyent declari com a testimoni. És l’únic que Millet havia presentat però finament hi ha renunciat i, per tant, Roca Junyent s’estalviarà de declarar davant del Tribunal per aquest cas. Com que era l’única part que el sol·licitava, el Tribunal ha acceptat la renúncia.

El tribunal dispensa els dos empresaris confessos d’anar a tots les sessions del judici

En començar la sessió, el Tribunal, que presideix Montserrat Comas, ha acordat dispensar de l’obligació d’acudir a la resta de les sessions del judici els dos empresaris acusats que, en la seva declaració, van confessar que havien facturat al Palau feines que havien fet per a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Es tracta de Miguel Giménez Salinas i Juan Manuel Para, responsables de dues empreses que havien treballat per al partit.

La defensa de Jordi Montull també va sol·licitar dispensar-lo per raons mèdiques. En el seu cas, però, igual que per a Fèlix Millet, el Tribunal ha acordat que, si presenta un informe mèdic sobre el seu estat de salut, l’explorarà un metge forense i serà aquest qui decideixi si existeixen qüestions mèdiques que justifiquin que se’l pugui dispensar d’assistir a la resta de sessions del judici que s’allargarà fins al juny.