Amb la intenció de reforçar la vocació orientadora d’aquesta edició, la conselleria d’Ensenyament oferirà 35 xerrades informatives sobre estudis postobligatoris i també es proporcionarà un assessorament individualitzat als assistents. Una altra de les novetats serà la taula rodona “Les professions en joc”. Hi participaran professionals de referència de diversos sectors econòmics, que debatran sobre el futur d’algunes professions.

Ciència i tecnologia, els grans protagonistes

Un any més l’Espai Ciència, organitzat conjuntament pel saló i la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, universitats, institucions i empreses compartiran investigacions amb els assistents a través de tallers i activitats per promoure l’interès dels joves per les carreres científiques i tecnològiques.

El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC també donarà a conèixer els seus estudis des d’una vessat pràctica i didàctica i ha creat un plató on els visitants poden convertir-se en protagonistes d’una història d’animació o d’un videojoc .

Espai lúdic

Una altra de les novetats d’aquest any és la Zona Tuenti, amb actuacions musicals i concursos. Una zona creada amb la col·laboració de la xarxa social Tuenti on es faran concursos de lipdubs, els vídeos musicals en què la persona participant sincronitza llavis i gestos amb una música o cançó. Els vídeos es penjaran a YouTube.

L’Exèrcit hi triplica l’espai

Fent cas omís tant de la moció aprovada pel Parlament com del posicionament contrari de l’Ajuntament de Barcelona, l’Exèrcit ha triplicat la superfície del seu expositor i arriba als 100 metres quadrats. La campanya “Desmilitzaritzem l’educació” ho considera una “provocació absoluta” i aquest dimarts, coincidint amb la inauguració del saló, ha organitzat una protesta al recinte.