L'anunci els va enxampar per sorpresa, la decisió de l'Ajuntament d'instal·lar aquest estiu un espai per a gossos de 1.200 metres quadrats a la platja de Llevant, tocant a l'últim espigó abans del Fòrum. Els veïns de la zona s'estan organitzant per denunciar que no la volen. Per molts motius. Consideren que la platja i l'aigua s'embrutaran i que hi haurà baralles entre gossos i problemes de convivència amb la resta de banyistes. A més, asseguren que és una zona amb usuaris molt fidels que perdran l'espai on solien posar-se. ALBERT PORTA, vicepresident de l'Illa del Llac: "A l'estiu hi ve gent gran i gent amb alguna discapacitat. Les roques els ajuden a recolzar-se, a guardar les coses..." MIGUEL MANCHENO, vicepresident de l'Illa de la Llum: "No es que estemos en contra de los animales, al revés, estamos totalmente a favor. Pero creemos que las personas tenemos un derecho principal ante todo primero porqué colaboramos y pagamos unos impuestos". Denuncien, a més, que la zona està molt degradada, sobretot l'aparcament que hi ha davant de la sorra. Arreglar aquest espai, diuen, hauria de ser prioritari per l'Ajuntament i lamenten que en lloc d'això es gastin diners públics a habilitar un espai per a gossos. GUILLEM MARTÍNEZ "Les comunitats de veïns de les illes properes al front marítim del barri de Diagonal Mar es constituiran ara en una plataforma amb l'objectiu de fer pressió a l'Ajuntament perquè aturi el projecte de la platja per a gossos. En total en aquests blocs hi viuen unes 7.000 persones." Aquesta tarda els presidents de les illes han organitzat una reunió amb consellers del districte per explicar-los els seus arguments i anunciar-los que començaran a mobilitzar-se si no es fa marxa enrere. De moment estan recollint signatures en contra de la platja per a gossos.

Els veïns consideren que la platja i l’aigua s’embrutaran i que hi haurà baralles entre gossos i problemes de convivència amb la resta de banyistes. A més, asseguren que és una zona amb usuaris molt fidels que perdran l’espai on solien posar-se. “En aquesta platja hi ve molta gent gran i persones amb discapacitats que s’ajuden amb les roques de l’espigó per entrar a l’aigua”, explica Albert Porta, vicepresident de l’Illa del Llac.

Asseguren, a més, que la zona està molt degradada, sobretot l’aparcament que hi ha davant de la platja. Arreglar aquest espai, diuen, hauria de ser prioritari per l’Ajuntament i lamenten que en lloc d’això es gastin diners públics a habilitar un espai per a gossos. “Creiem que les persones hauríem de tenir prioritat per sobre els animals”, assegura Miguel Mancheno, vicepresident de l’Illa de la Llum.

La tarda d’aquest divendres els presidents de les illes han organitzat una reunió amb consellers del districte per explicar-los els seus arguments i anunciar-los que començaran a mobilitzar-se si no es fa marxa enrere. De moment estan recollint signatures en contra de la platja per a gossos.

L’espai per a gossos obrirà durant la temporada de bany

L’espai per a gossos estarà situat a la platja de Llevant tocant a l’espigó més proper al Fòrum. Farà 1.200 metres quadrats i, de moment, només s’habilitarà com a prova pilot. Tindrà un cost de 60.000 euros i es preveu invertir-ne 28.000 més cada any per al manteniment de la zona.