Aquest solar ubicat entre els carrers de Ferran Junoy i Ciutat d'Asunción a Baró de Viver serà l'any vinent una àrea d'esbarjo per als més de 4.000 gossos que hi ha a Sant Andreu. Estarà delimitada per tanques, hi haurà fonts, bancs, altres tipus de mobiliari urbà i elements de joc per als animals. Però la gran novetat n'és la grandària. Tindrà uns 700 metres quadrats. Els veïns han rebut amb bons ulls la notícia. JESSICA MORALES, veïna "Lo veo perfecto porque nosotros tenemos un perro que necesita espacio para correr y salir y pasarlo bien con otros perros. Y no hay nada." JUAN MOYANO, veí "Si lo sueltas el animal allí puede correr, se desahoga y además corre. Hace falta, la verdad." JOSEFA MARÍN, veïna "Si hay cosas para saltar y para que tú te lleves una pelota o algo para que el perro pueda hacer un poco de ejercicio, mucho mejor." Segons l'Ajuntament, els veïns havien demanat que s'habilités aquest espai en desús. Per això, la instal·lació d'aquesta àrea d'esbarjo servirà per millorar l'enllumenat dels voltants i unificar-lo amb la resta de la zona.

La zona d’esbarjo per a gossos més gran del districte començarà a adequar-se a Baró de Viver els propers mesos. El recinte tindrà 700 metres quadrats i estarà situat entre els carrers de Ferran de Junoy i de la Ciutat d’Asunción. Aquesta serà la segona zona d’esbarjo per a gossos del districte i començarà a funcionar l’any vinent.

El solar de 700 metres quadrats que hi ha en desús entre els carrers de Ferran de Junoy i de la Ciutat d’Asunción a Baró de Viver es convertirà l’any vinent en la zona d’esbarjo per a gossos més gran del districte. La intervenció es farà a petició dels veïns de la zona, que reclamaven un espai per treure a passejar els animals sense haver-los de dur lligats. A més, el nou equipament ajudarà a cosir la zona, ja que s’aprofitarà l’actuació per adequar l’entorn del solar i millorar-ne l’enllumenat.

L’ordenança de protecció, tinença i venda d’animals aprovada el 2014 preveu que cada districte de la ciutat tingui una zona de com a mínim 700 metres quadrats destinada a l’esbarjo dels gossos. Aquestes instal·lacions tenen l’objectiu d’afavorir la bona convivència entre les persones i els animals, ja que l’ordenança estableix que aquests últims han d’anar lligats a l’espai públic. La norma també fa referència al temps màxim que poden estar lligats (dues hores) i al temps que poden estar sols en un habitatge (12 hores).

Actualment, i segons les dades del cens municipal d’animals de 2014, a Sant Andreu hi ha gairebé 4.300 gossos registrats.