La decisió de l’aturada es va adoptar dijous per majoria en una assemblea celebrada pel Col·lectiu de Mestres de les Escoles Bressol Municipals i Serveis Complementaris de l’Ajuntament. En un comunicat, el col·lectiu informa que s’ha demanat al consistori que anul·li el projecte d’externalització de les escoles bressol, l’augment de ràtios i la reducció de les hores de suport però que no n’han obtingut cap resposta.

Els convocants de la vaga afirmen que famílies i mestres han presentat més de 25.000 firmes que l’Ajuntament ha ignorat, i la resposta ha estat publicar el plec de condicions per a les empreses que vulguin optar a gestionar tres guarderies que, en un principi, havien de ser públiques.

Arribats a aquesta situació, els membres del col·lectiu han acordat fer una vaga de tres dies. Els treballadors de les guarderies municipals convocaran les famílies dels nens per donar-los a conèixer les raons de la convocatòria de vaga. Els treballadors de les escoles bressol tornaran a reunir-se el proper 3 de maig per posar en comú accions de protesta durant l’aturada.