Les activitats dissenyades per l’Ajuntament formen part del gruix que s’han preparat per al curs vinent. En total, més de 4.500. El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha volgut destacar la importància de les activitats escolars relacionades amb l’art i la ciència per fer créixer la qualitat de l’educació.

Per la seva banda el comissari del Tricentenari a Barcelona, Toni Soler, ha presentat la plataforma aquest matí i ha remarcat que hi ha continguts molt complets. Assegura que són fàcils d’insertar al currículum educatiu i que cada centre escolar pot adaptar-los segons les preferències i necessitats.

Activitats inclusives pel Tricentenari

Soler també ha fet referència al conjunt d’actes que s’han organitzat per commemorar el Tricentenari, que tindran Barcelona com a escenari principal. Assegura que a l’hora de dissenyar-les han volgut evitar el sectarisme per tal que s’hi impliquin el màxim de ciutadans. En aquest sentit, s’han organitzat activitats festives, de reflexió i divulgatives.

L’objectiu és reivindicar els valors democràtics i de modernitat del segle XVIII, una època que Soler ha remarcat que no té res a veure amb el mite de decadència que habitualment s’hi relaciona. Per aquest historiador, va ser un temps cosmopolita i ple d’activitat. Precisament, durant les festes de la Mercè s’organitzaran actes per recordar el bullici que caracteritzava les ciutats de 1700.