“Apropa’ns a la il·lusió. Un gest, una joguina!” és el nom que pren la 20 edició d’aquesta campanya dirigida als infants que viuen sota el llindar de la pobresa. A Catalunya estan en aquesta situació un 23,7%. La recollida es fa a diferents espais, hi ha més de 300 municipis que hi participen. Els punts de recollida es poden consultar en aquest web: www.lajoguinaeducativa.org i funcionaran fins al 4 de gener, dia en què finalitza la campanya. L’objectiu és aconseguir el doble de joguines que ara fa quatre anys. Actualment la meitat dels infants en situació de vulnerabilitat no tenen material per jugar a l’aire lliure (bicicletes, patins…) i un 13% de les families tampoc no es pot permetre joguines que s’utilitzen a l’interior de casa.

Es demanen joguines educatives

La Creu Roja Joventut ha fet una crida als ciutadans demanant:  joguines noves, educatives i que fomentin el joc en grup, que no siguin sexistes ni tampoc bèl·liques. L’ONG demana sobretot cobrir les franges dels tres als sis anys i dels nou als 12 anys.

Quan es farà l’entrega…

La Creu Roja les entregarà la nit de Reis, en alguns casos les rebran els tutors dels infants que s’encarregaran de repartir-les, a més d’altres entitats que també hi col·laboraran.