Disseny de moda, gràfic però també de productes i interiors. 20 aules que en un edifici de 2.700 metres quadrats i on es poden matricular fins a un miler d'alumnes. Estudiants barcelonins però també d'internacionals provinents d'altres centres que l'LCI té arreu del món. SÍLVIA VIUDAS, directora de l'LCI Barcelona "La qualitat serà el nostre punt clau amb la nostra formació i la'lumne trindrà la possibilitat de no saloment tenir una xarxa europea a través d'erasmus sinó que hi haurà la possibilitat de tenir mobilitat a nivell mundial." L'elecció de Barcelona com a centre de referència europeu no és casual. CLAUDE MARCHAND, director executiu d'LCI Education Network "Barcelona és reconeguda per tot el que és tecnologia. És una ciutat de disseny, sí, però és disseny d'avantguarda, que es projecta al futur, en contrast amb altres ciutats que són reconegudes pel disseny, però que són més conservadores." A banda d'estudis superiors oficials s'imparteixen també màsters, postgraus i cursos per a professionals que volen reciclar-se i ampliar la seva formació.

LCI Barcelona, ​​Escola Superior de Disseny, ha inaugurat el nou campus i ho ha fet al centre de Barcelona, al carrer de Balmes, 209, entre la travessera de Gràcia i Marià Cubí. Es preveu que s’hi podran formar més de 1.000 estudiants per curs.

LCI Barcelona pertany a la xarxa LCI Education, grup d’educació internacional amb seu a Mont-real i amb 22 centres repartits pels cinc continents. Apunten que volen que convertir el campus de Barcelona en el centre pioner de disseny arreu i per aquest motiu, preveuen que el 2017 començaran les obres d’ampliació de l’LCI Barcelona i ho faran al districte 22@.

Es basa, segons expliquen, en un projecte educatiu d’alt nivell. La seva oferta formativa abasta des de títols superiors oficials en disseny de producte, interiors, gràfic i moda a Felicidad Duce, escola especialitzada en aquesta disciplina. També màsters, postgraus i cursos professionals.

L’edifici del carrer de Balmes que acull aquests estudis és obra dels arquitectes Ivan Serrano i Fernando Ansorena (Circular Studio) i consta de 2.700 m2 dissenyats específicament per al disseny. Alguns dels principals atractius per als nous estudiants seran els dos laboratoris, un FabLab i un taller de maquetació i prototipat. La part gràfica i la senyalització de l’edifici són obra de l’estudi Soon in Tokyo, de Javi Donada i Angelo Palma.

Durant la inauguració s’ha presentat l’exposició “Mont-real>Barcelona”, comissariada per Emiliana Design Studio. S’hi mostren alguns dels projectes de disseny més significatius realitzats a les dues ciutats.