Pels antisistema, el desallotjament va ser una primera derrota, però no donen la batalla per perduda. Continuen preparant les mobilitzacions de cara a la vaga general de dijous. Ho fan a través d'Internet i de les pàgines habituals dels col·lectius alternatius. Això sí, asseguren que l'actuació dels Mossos d'aquest cap de setmana marcarà un abans i un després. Denuncien, a més, que el desallotjament va ser il·legal. Segons ells, no es va respectar la llei perquè feia més de 24 hores que havien entrat a l'edifici i, per tant, no els podien fer fora per la via exprés. La conselleria d'Interior assegura que tot es va fer de forma legal i sota les ordres d'un jutge. Els serveis d'informació dels Mossos ja estan alerta per evitar els possibles incidents que hi pugui haver durant la vaga general. S'està seguint de prop els col·lectius antisistema per evitar l'actuació de piquets violents. Pels sindicats de la policia, tot plegat demostra que Barcelona s'ha convertit en els darrers anys en una de les capitals europees del col·lectiu ocupa. Demanen, a més, que la Generalitat es personi com a part afectada en els judicis contra els okupes. Segons ells, així s'acabaria amb la sensació d'impunitat que tenen alguns col·lectius.

L’Assemblea de Barcelona ha lliurat avui un comunicat a Felip Puig en què respon les paraules del conseller, que va anunciar “tolerància zero” contra el col·lectiu ocupa. Els activistes consideren que Puig està cometent “greus errors” a l’hora d’abordar la situació perquè el problema de Barcelona i Catalunya no és “d’ordre públic” sinó social.

El comunicat de l’Assemblea de Barcelona també insisteix que l’objectiu quan van entrar a l’edifici del Palau del Cinema -desocupat des de fa 10 anys- era oferir una “oficina on assessorar les persones” en casos de desnonament, pressió immobiliària o acomiadament. També volien aprofitar l’espai per organitzar xerrades i debats.

Puig felicita els Mossos

D’altra banda, el conseller d’Interior ha tornat a referir-se avui al desallotjament de dissabte. Puig ha felicitat els Mossos d’Esquadra per l’actuació i ha assegurat que el desallotjament es va fer amb una ordre judicial a la mà. D’aquesta manera, el conseller ha respost als activistes que qualifiquen l’actuació d’il·legal.