Ho van tornar a fer. Els activistes de l'Assemblea Barcelona van ocupar, ahir a les vuit del vespre, l'antic Palau del Cinema, situat al número 53 de via Laietana. Es tracta del mateix grup que va ocupar l'antiga seu del banc Banesto en motiu de la darrera vaga general. "La Casa de la Vaga", així van batejar l'edifici ocupat, havia de servir per preparar diferents accions de cara a la vaga general del 27 de gener. MANU SIMARRO, membre de l'Assemblea de Barcelona Els Mossos d'Esquadra van fer fora diversos manifestants concentrats davant de l'edifici ocupat. I van blindar la via Laietana amb una trentena de furgonetes i 200 agents antiavalots. Un cop aïllats, uns 400 activistes, que es trobaven a l'interior de l'edifici van desplegar diverses pancartes reivindicatives. Però l'ocupació no va durar gaire, amb aquestes radials els Mossos d'Esquadra van aconseguir desallotjar l'edifici sense gaires incidències. Aquesta ha estat una ocupació anunciada. Els activistes van penjar un vídeo a la xarxa on asseguraven que l'edifici estava ocupat des del 18 de gener.

A les 23 h el Mossos d’Esquadra van desallotjar el cinema buit de via Laietana que s’havien ocupat només unes hores abans. Els ocupants són membres de l’Assemblea de Barcelona, que ja havien entrat a l’antiga seu del Banesto durant la vaga general. La policia ha entrat a l’edifici en el moment que els ocupants estaven reunits en assemblea.

Segons un portaveu de l’Assemblea de Barcelona, l’edifici de via Laietana 53, ja es va okupar aquest dimarts segons un vídeo penjat a la xarxa, però s’ha fet públic coincidint amb la manifestació. Abans de ser desallotjats, els ocupants van desplegar una pancarta a la façana dels cinemes en què posava:  “La borsa o la vida. Si no lluitem ara estem mortes. Que no  ens aïllin”.

Els activistes van aprofitar la protesta contra les retallades socials del govern central, que s’havia iniciat a les 17 h al barri de Sants i continuava fins a la plaça d’Urquinaona, per fer l’ocupació en arribar a via Laietana.

El secretari general de l’Acció Social de la CGT Catalunya, Armengol Gassot, ha assegurat que els Mossos d’Esquadra  van entrar sense cap ordre judicial, i que els ocupants els ho van requerir en nombroses ocasions.

Per la seva banda, el nou conseller d’Interior, Felip Puig, ha declarat que “a partir d’ara s’ha acabat la impunitat per a aquells que es pensen que ocupar propietats privades, alterar l’ordre públic, forma part del paisatge de Barcelona i de Catalunya.”