Set mesos més d'obres del que estava previst. Amb aquesta realitat hauran de conviure els comerciants del Mercat de la Boqueria i entorns. Tot i ser una notícia que no els ha agradat, ja que des de setembre de 2010 que conviuen amb les obres del nou pàrquing, confien a recuperar clients uns mesos abans. ÒSCAR UBIDE, gerent de l'Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria "Les informacions que tenim és que les plantes -2 i -3 sí que estaran inaugurades dins el mes de setembre, que són les que realment ens interessen, ja que són els aparcaments dels clients i el que s'endarrerirà és la -1, que és la de serveis de mercat." JOSEP MARIA NEBOT, president de l'Eix Comercial Raval "Em sap greu però la qüestió és que s'acabi d'una manera o altra, que s'acabin les obres perquè tot el tema d'acabar les obres després porta un tema que els comerços es revifin i tornin a ser una mica el que eren." El fet que la càrrega i descàrrega del mercat es continuïn fent a la superfície ha estat un revés per a alguns comerciants, especialment pels del carrer de Jerusalem. PABLO RODRÍGUEZ, copropietari del bar Bacaro "El hecho de que los clientes del mercado puedan aparcar ya va bien, es una mejora, pero bueno, el tema de que en la superfície de la plaza todavia no se termine, sigue un poco afectando a lo que es esta calle." I qui també accepta amb resignació la nova data d'acabament de les obres és el propietari del restaurant La Gardunya. L'Antonio fa 40 anys que està al mercat i assegura que les obres del pàrquing li han fet perdre fins a un 60% dels ingressos. ANTONIO MAGAÑA, propietari del restaurant La Gardunya "Va a ser dificultoso porque yo estoy en el centro de las dos fases de las obras, estoy perjudicado por todos los lados, tengo vallas, inconvenientes. Los clientes no hay manera que nos lleguen, especialmente por la noche. No obstante una vez que esté el pàrguing será un poco mejor." Uns treballs arqueològics que s'han fet a la zona són la causa de l'endarreriment en les obres del pàrquing de la plaça de la Gardunya. Una vegada acabat, tindrà 440 places per a clients, 76 places de càrrega i descàrrega i 79 magatzems.

De les tres plantes que tindrà aquest aparcament, s’espera que estiguin operatives en la data prevista les que es destinaran a clients, concretament la -2 i la -3. La que haurà d’esperar set mesos més és la que es destinarà a serveis del mercat, amb capacitat per a 76 furgonetes i camions de gran tonatge. Fins aleshores, veïns i comerciants hauran de seguir convivint amb les grues. Els paradistes més afectats de la Boqueria, i els restauradors dels carrers més pròxims, confien, no obstant, a recuperar clients uns mesos abans.

El fet que la càrrega i descàrrega del mercat es continuï fent a la superfície ha estat un revés per a alguns comerciants, especialment per als del carrer de Jerusalem, que accepten amb certa resignació la demora de les obres. També s’ho pren així el propietari del restaurant La Gardunya, Antonio Maçaña, qui assegura que han perdut fins a un 60% dels ingressos. “Estic perjudicat per totes bandes. Tinc tanques i inconvenients constants. Per la nit, aquí no hi vol venir ningú”.

Uns treballs arqueològics que s’han fet a la zona són la causa de l’endarreriment en les obres del pàrquing de la plaça de la Gardunya. Una vegada acabat, tindrà 440 places per a clients, 76 places de càrrega i descàrrega i 79 magatzems.