Els seus primers treballs de renom els va fer per revistes com ‘Primera Plana’ i ‘Interviú’, i agències com Cover. Posteriorment va obtenir diversos reconeixements: un Fotopress per una foto del seu llibre ‘Galicia a pie de foto’ i un premi Civisme pel seu reportatge ‘Misión en Kabul’, publicat al suplement dominical del diari ‘La Vanguardia’. De fet, l’Afganistan va ser només un dels seus molts destins com a enviat especial a l’estranger.

Entre els seus llibres fotogràfics, en destaquen diversos sobre Barcelona: ‘La Rambla’ (Ed. Lunwerg); ‘Barcelona, ciudad de sensaciones’ (Ed. Lunwerg, Barcelona); ‘Ciutat Vella, ciutat construïda’ (El Cep i la Nansa Edicions); o ‘Barcelona, plein air’ (Ed. Lunwerg, Barcelona). Sense anar més lluny, estava actualment treballant en un nou projecte editorial centrat en la nostra ciutat, com n’havia informat just el mateix dissabte al seu blog.

Amb motiu de la publicació d’un volum que recull el testimoni gràfic de la Transició, BTV va acompanyar Paco Elvira fins al lloc on va fer una de les instantànies que hi apareixen, un barri de Bellvitge aleshores en construcció.