La crida de solidaritat ha donat els seus fruits. Desenes de veïns han portat menjar i roba per a la cinquantena de persones que ahir es van tancar a l'església de Sant Bernat Calbó. MARÍA DOLORES FLORES, membre de l'Ateneu Flor de Maig "Hem portat tota la roba d'home, sobretot, perquè puguin canviar-se i que no passin tanta calor." Aquesta ha estat la primera nit que han passat a la parròquia del Poblenou alguns dels immigrants que ahir van ser desallotjats de les naus dels carrers de Puigcerdà i Pere IV. Una tancada reivinidicativa que ja ha aconseguit alguns dels seus objectius. En la reunió que s'ha fet aquest matí amb l'Ajuntament, el consistori s'ha compromès a allotjar les persones que s'han quedat sense sostre com a mínim fins a finals d'agost. En l'assemblea d'aquesta tarda s'ha acordat el darrer requeriment que volen fer a l'Ajuntament per aixecar la tancada. Es tracta que ampliï la llista de persones que vivien a les naus i que tindrien dret a un allotjament temporal. Segons diuen hi ha algunes desenes de persones es van quedar fora de la llista que té l'Ajuntament. MANEL ANDREU, portaveu de la Xarxa de Suport als Assentaments "Ja no acceptava noves persones amb demanda de sostre. Nosaltres li hem dit que hi havia persones que encara no s'havien apuntat que avui han dormit a l'església, a la platja o a prop de la nau de Puigcerdà i que demanàvem que aquestes persones poguessin entrar també amb el mateix circuit. Si aconseguíssim que aquesta llista que ara es completa fos acceptada hi hauria molt guanyat per replantejar-se el final del tancament. Sinó hauriem de seguir fins que ens deixen aquí que és el 31." Per tal de fer un seguiment de les necessitats dels afectats, la Xarxa de Suport als Assentament ha convocat una assemblea en aquesta mateixa esglesia per al 2 de setembre.

El rector de l’església de Sant Bernat Calbó, Francesc Romeu, ho ha volgut parlar amb els mitjans de comunicació, tot i que ha rebut nombrosos missatges a les xarxes socials per la seva iniciativa d’acollir una quarantena dels desallotjats. Tot i les incomoditats que comporta dormir en una església on, per exemple, només hi ha un lavabo, les 43 persones que avui hi han dormit explicaven que han estat tranquils i que han passat força calor. A través de les xarxes socials, algunes entitats han fet una crida a portar roba de recanvi i aïllants per passar-hi les nits que queden fins al 31 de juliol, dia en què tenen previst posar fi al tancament.

Sembla que, almenys de moment, la mesura de pressió dels immigrants que fins ahir ocupaven la nau podria haver fet efecte, ja que aquest mateix dijous l’Ajuntament ha reprès els contactes amb la Xarxa de Suport als Assentaments per mirar de trobar una solució per a aquestes persones. Tot i que el consistori insisteix que han ofert allotjament indefinit als ocupants de la nau de Puigcerdà, desallotjada aquest dimecres, aquests continuen negant la versió oficial i diuen que l’ajuda és temporal i dura, com a màxim, entre tres i vuit dies. Diversos veïns del barri s’han apropat durant les darreres hores a oferir suport als desallotjats, tot i que també n’hi ha que no veuen amb bons ulls el tancament.