L’ordre emesa per l’Ajuntament impedeix que es desenvolupin activitats de concurrència pública en els locals del tram del carrer Nou de la Rambla situat entre l’avinguda del Paral·lel i el carrer de Vila i Vilà. Al soterrani de 1.400 metres quadrats de sota, els Bombers, conjuntament amb la Guàrdia Urbana i tècnics del Departament de Llicències i Inspecció del districte de Sants-Montjuïc, hi han descobert problemes greus d’humitats, que han provocat la corrosió i oxidació de diverses zones amb filtracions, com ara els pilars i la llosa de formigó armat. Les anomalies s’han trobat durant una inspecció que s’ha fet sense avís previ i que, pel que sembla, ha sorprès la Direcció de la sala, que no tenia coneixement que s’havia inspeccionat l’edifici ni sabien quin n’era l’estat de conservació.

L’informe dels Bombers de Barcelona és concloent i confirma que tant les dues sales de l’Apolo com els establiments adjacents “no poden continuar l’activitat mentre no s’hi realitzin les tasques de reforçament provisional de l’estructura mitjançant estintolament”. Aquest dictamen ha estat suficient perquè el districte hagi fet arribar als responsables dels locals una ordre segons la qual els prohibeixen “el desenvolupament de l’ús, l’accés i l’exercici de les activitats per a les quals tenen llicència”. La resolució afecta una sala polivalent, una sala de ball, un saló recreatiu, una sala de joc i tres restaurants. En canvi, un edifici d’habitatges de la mateixa finca no té, segons els Bombers, cap afectació i no ha calgut, per tant, desallotjar-lo. Amb tot, els concerts previstos per a la nit d’aquest dijous (hi havien d’actuar Bat for Lashes i Race Horses) s’han traslladat a l’Arteria Paral·lel i han començat amb una mitja hora de retard.

La Sala Apolo ha anunciat que aquest divendres emetrà un comunicat. De moment, segons la revista musical ‘Enderroc’, la Direcció de la sala ha negat la versió dels Bombers, segons la qual l’edifici té problemes estructurals i afirma que la clausura s’ha produït per un problema elèctric.

Repercussions en la programació de la sala

La Sala Apolo és un dels locals més emblemàtics de música en viu de Barcelona, amb una programació diària. Només entre aquest divendres i aquest diumenge hi ha previstos sis concerts, que els organitzadors hauran de traslladar o anul·lar, en funció de les possibilitats d’acollir-los en altres sales o no. Entre els esdeveniments previstos per als propers dies hi ha, per exemple, des de les nits de Nitsa fins als concerts d’Absynthe Minded o Micah P. Hinson. A més, d’aquí a pocs dies (el 6, 7 i 8 de desembre) estava previst celebrar-hi el festival Primavera Club 2012 a les dues sales Apolo. Potser aleshores, però, el problema ja estarà resolt.

Aquest divendres al matí la sala ha comunicat a través del seu compte de Twitter que el concert de Dr. Ring Ding Ska-Vaganza es trasllada a la sala Estraperlo, de Badalona, i el de Micah P.Hinson, a la Sala Razzmatazz, tot i que encara no ha pogut dir si podran mantenir els horaris previstos.