El projecte solidari s’anomena Hope in motion -“esperança en moviment”- i té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones que tenen espondilitis. Entre les fites hi ha transmetre la importància de practicar activitat física per alleugerir el dolor crònic i que cadascú compleixi els seus somnis tot i les dificultats que comporta tenir una malaltia incurable.

De pare català i mare andalusa, des que ha posat en marxa el projecte, Laetitia ha recorregut 6.000 km en bicicleta. Anteriorment, ja n’havia fet 40.000. Entre uns i altres hi ha un impàs: el diagnòstic de la malaltia i el fet que, pràcticament, es quedés sense caminar. La bicicleta era la seva companya de vida: viatjava, treballava i hi feia esport.

Tardança en el diagnòstic

Leititia Masip va estar més de vuit anys patint dolors a l’esquena i les cames sense saber què tenia exactament. Ella creia que el dolor seria passatger i per això no va renunciar mai a agafar la bicicleta. Finalment, va acabar durant un temps llarg al llit, amb problemes per poder moure’s.

Després de vuit anys d’estudis mèdics, se li va diagnosticar espondilitis anquilosant, i ara ha aconseguit tornar-se a pujar a una bicicleta elèctrica per recórrer diversos països del món. La tardança en la diagnosi d’aquest tipus d’artritis fa que els símptomes empitjorin.

Visita a pacients i entitats

Al llarg del seu viatge, Leititia Masip ha visitat diverses associacions de pacients que li han permès enfortir la xarxa internacional, ajudar a la investigació i crear consciència per millorar la legislació. Aquesta setmana ha passat per Catalunya i en una parada a Barcelona ha visitat la Lliga Reumatològica Catalana, al carrer de la Llibertat, a la Vila de Gràcia.

Després de visitar la ciutat, l’esportista suïssa tornarà a agafar la bicicleta per continuar amb la seva volta al món. Fins ara, ja ha visitat més de 30 països.