La investigació es va iniciar el mes de novembre, quan la policia va detectar un augment important de robatoris violents al barri de Verdum, al districte de Nou Barris. Llavors van veure que el “modus operandi” era el mateix i van sospitar que es tractava d’una banda organitzada.

Dimarts passat la policia va fer nou entrades i registres als domicilis ubicats a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Badalona. També van entrar en una joieria, on els investigats venien les joies que havien sostret prèviament. Fins al moment, els Mossos han pogut acreditar que la banda havia comès 12 robatoris violents al carrer i vuit més a l’interior dels pisos. No es descarta que se’ls puguin acreditar altres fets delictius.

Una banda amb menors d’edat

El grup criminal estava format per menors i majors d’edat. Els menors acostumaven a cometre els robatoris amb violència al carrer i els qui tenien més experiència es dedicaven a entrar als domicilis. La majoria dels detinguts són de nacionalitat dominicana.

Els robatoris anaven dirigits contra adolescents i persones grans a qui sostreien sobretot mòbils. Habitualment cometien els delictes en grup -eren entre tres i quatre persones-. La majoria de fets delictius es van cometre als districtes de Nou Barris i Horta-Guinardó, tot i que també van actuar a altres districtes de la ciutat i a l’àrea metropolitana. Els objectes que havien robat els venien a altres persones que els posaven a la venda en el mercat negre. També traficaven amb cocaïna.