Que les dones aconsegueixin una feina és un dels principals objectius que s’ha marcat l’Ajuntament per reduir la pobresa femenina a la ciutat. Durant el 2017, prop de 4.400 dones han aconseguit o bé trobar-ne, o bé millorar la seva situació laboral a través de programes d’assessorament, formació i orientació municipal. És el cas del Pla de xoc contra l’atur de molt llarga durada en què han participat 670 dones, el programa Treball als barris, dedicat a l’orientació i la formació, que n’ha atès prop d’un miler, i el programa Làbora que l’any passat va aconseguir que es contractessin 1.027 dones, el 54 % del total.

Alliberar les dones de les cures i donar-los ajuts socials

Un 90 % de les cures familiars les fan les dones i, per tant, alliberar-les d’aquesta càrrega contribueix a millorar el seu temps personal, la salut i també les possibilitats que tenen de trobar una feina. En aquest sentit, l’Ajuntament ha augmentat un 28 % el pressupost del SAD (Servei d’Atenció Domiciliària) i  un 23 % el servei de teleassistència, tots dos amb més d’un 70 % d’usuàries femenines. També s’han reforçat els ajuts socials, especialment a famílies monoparentals formades per dones (2.001) amb un import total de 1.785.400 euros, i se n’han reforçat d’altres destinats als menors a càrrec com els ajuts per berenars, per a l’esport extraescolar o per a casals d’estiu.

En el cas de l’habitatge, el 2017 s’han adjudicat 229 pisos a dones en situació de violència i a famílies monoparentals. També les dones han estat les beneficiàries de tres de cada quatre ajuts per pagar l’IBI.