L’actuació que s’ha efectuat aquest dijous i s’allargarà prop d’un mes, s’ha fet molt a prop del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona. Els treballs han consistit a desballestar diverses estructures ubicades en aquest espai de muntanya. Els operaris han desmuntat diferents trams de la xarxa elèctrica aèria. En total han tret 5,6 quilòmetres de cable, 31 pals de fusta i sis pals de formigó, entre d’altres.

Per exemple, durant aquesta jornada els tècnics han retirat transformadors que pesen gairebé 2.000 quilos i amb més de 40 anys d’antiguitat. Se substitueixen per unes estructures més modernes tancades i que permeten fer-ne un seguiment telemàtica a distància. Així, si hi ha alguna incidència, es pot resoldre des del centre de comandament i no cal que l’operari es desplaci físicamentSegons Manuel González, tècnic d’Endesa, aquestes actuacions serveixen per “aconseguir una major modernització, més seguretat i una millor qualitat del subministrament”.

Endesa renovació torres elèctriques Collserola

Un pla amb una inversió de 4,5 milions d’euros

El Parc Natural de Collserola i Endesa van signar el 2017 un conveni en el qual la companyia elèctrica es comprometia a invertir un total de 4,5 milions d’euros  fins al 2019. L’objectiu és renovar les instal·lacions elèctriques que es troben dins de la serra.

El pla inclou la reducció del 19 % del traçat aeri i la substitució d’un 21 % del cablejat convencional per un nou sistema que redueix la presència en aquells espais on és possible renovar-la o bé suprimir-la. González ha explicat que amb el soterrament de les línies es respecta més el medi natural i, a més, es redueix l’impacte mediambiental i el visual i es garanteix més seguretat als conductors i també al subministrament elèctric dels clients.