ROSER FONT, secretària general de FETE-UGT de Catalunya "La realitat i els números canten. Que a làrea metropolitana hi ha massificació, és a dir major nombre dalumnes per professor del permès per llei i que això respon tant a la manca de professorat com al tancament de grups."

Segons dades del curs 2008 -2009, la ràtio mitjana d’alumnes per professor a tot Catalunya va ser d’11,3, dues dècimes per sobre de la mitja espanyola. Per tal de reduir aquesta xifra i millorar la qualitat del servei educatiu, FETE-UGT reclama un augment de la despesa pública en educació fins arribar als nivells d’altres països europeus i de l’OCDE.

Així, no troben assumibles les retallades que planteja el conseller d’Educació, Ernest Maragall, que deixaran sense oferta de batxillerat alguns instituts on es considera que n’hi ha poca demanda. Els professors denuncien que la manca de dotació econòmica i de personal es traduirà en més massificació a les aules, i que això repercutirà negativament en la qualitat de l’ensenyament públic.