Ciutat Vella i l'Eixample són els dos districtes que concentren la major part de les més de 4.200 detencions practicades per la Guàrdia Urbana el primer trimestre de l'any. En aquests tres mesos, la Guàrdia Urbana va fer unes 275 proves diàries d'alcoholèmia, de les quals gairebé 37 van ser positives i cinc acabaven en arrest. Per consumir begudes alcohòliques a la via pública es van aixecar 46 denúncies cada dia. De gener a març, es va fer una mitjana de 2,2 proves diàries de drogo-test, de les quals 1,6 proves tenien resultat positiu. A més, es van detectar 19,2 casos diaris de consum o tinença de drogues a la via pública. Just el dia en què es va aprovar la reforma del Codi Penal, que endurirà els càstigs contra els multireincidents, l'alcalde Jordi Hereu va encapçalar ahir al vespre la reunió de preparació de patrullatge de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella. Precisament, aquest cos realitza el 44% de les detencions a multireincidents al districte. L'alcalde va agrair la tasca de patrullatge nocturn dels agents i va relacionar els canvis del Codi Penal amb la feina que fan. JORDI HEREU, alcalde de Barcelona "Els multireincidents ho tindran ara més difícil perquè a l'eficàcia policial ara se li suma l'eficàcia de les lleis." Aquest estiu serà el primer amb tota la Guàrdia Urbana de proximitat ja desplegada. 30 dels nous agents que s'incorporaran aquest estiu es destinaran a Ciutat Vella.

L’alcalde Jordi Hereu va visitar ahir la caserna de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella. La visita es va produir just el dia de l’aprovació de la reforma del Codi Penal, que endurirà els càstigs contra els multireincidents. La Guàrdia Urbana fa el 44% de les detencions de multireincidents a Ciutat Vella. Hereu va felicitar els agents per la seva tasca i els va dir que ara s’hi sumarà l’efectivitat de la llei.

Aquest estiu serà el primer amb tota la Guàrdia Urbana de proximitat ja desplegada a Barcelona. 30 dels nous agents que s’incorporaran aquest estiu es destinaran a Ciutat Vella.