MAR SERNA, consellera de Treball "331.000 persones més van passar a l'atur en el primer trimestre del 2009. En aquest any, en el primer trimestre, respecte els 12 mesos anteriors, l'increment ha estat de 53.000 persones. Per tant, confirma aquesta tendència de disminució dels efectes de la crisi, i que el pitjor de la crisi ja ha passat."

Les dades de l’Enquesta de Població Activa, facilitades per l’Institut Nacional d’Estadística, també mostren que a  Catalunya la desocupació va pujar en 33.200 persones fins al març, fet que va  situar la taxa d’atur en el 17,91%. Això significa que a finals de març hi havia 676.200 persones desocupades. D’aquesta xifra, 490.800 corresponen a la província de Barcelona.

Hi ha més atur i menys feina. La destrucció de llocs de treball afecta tots els sectors, menys l’agricultura, que ha creat un 6,7% de nous llocs. En general, el perfil dels nous aturats correspon a persones de nacionalitat espanyola que treballaven a temps complet. A més, el nombre de llars amb tots els membres a l’atur creix. Durant el primer trimestre de l’any, 78.500 famílies més es troben en aquesta situació a l’estat espanyol.